Lun Aeblekage Med Vaniljeflodeis Stor 1248X463px

Lun æblekage med vaniljeflødeis

Sådan gør du:

  1. Bland mel og smør ved at smuldre det sammen mellem fingrene, til det bliver jævnt, og tilsæt så sukker.
  2. Saml dejen med æg, og læg den i køleskabet 30 minutter.
  3. Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform.
  4. Skær æblerne i både, og bland med rosiner, mandelsplitter, sukker og kanel.
  5. Kom fyldet i tærtebunden, og bag tærten ca. 35 minutter ved 200˚C.
  6. Anret et stykke lun tærte på en tallerken med en store kugle Flødeis Vanilje til.

Ingredienser:

  • 150 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 2 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 2-3 æbler
  • 75 g rosiner
  • 50 g mandelsplitter
  • 75 g sukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • Flødeis Vanilje fra Hjem-IS