Blend mandler og nødder, og bland dem i æggehviderne.
Beklæd to springforme (ca. 23-26 cm) med bagepapir, eller smør dem godt.
Fordel massen i de to forme, og bag i ca. 20 minutter ved 175° til bundene er gyldne og sprøde. Hold øje med bundene efter 15 minutter, så de ikke får for meget.
Fyld
Tag vaniljeflødeisen ud af fryseren, og lad den tø.
Hak den mørke chokolade fint.
Rør chokoladen med vaniljeflødeisen, når isen er blevet en smule blød.
Når nøddebundene er kølet af, hælder du isen over dem i springformene.
Sæt isene i fryseren i mindst 12 timer, men gerne mere.
Tag isene ud af fryseren 20 minutter før servering, og anret på to fade med frisk frugt som pynt.
Du kan også lave én tyk nøddebund i stedet for to, hvis du foretrækker. Så skal bagetiden bare forlænges til 35 minutter.