Pandekager med Kæmpe Eskimo og solbærsyltetøj

8
Aktivitet: Mellem
Kæmpe Eskimo

Ingredienser:

  • 8 stk. Kæmpe Eskimo
  • 8 spsk. solbærsyltetøj

Pandekager

  • 100 g hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme
  • 1 spsk. revet skal af usprøjtet citron
  • 1 knsp. salt
  •  3 dl kærnemælk
  • 2 æg
  • 50 g smør

Pynt

  • Granatæblekerner
  • Solbærsyltetøj
  • Flormelis

Sådan gør du:

Pandekager

  1. Bland hvedemel, sukker, kardemomme, citronskal og salt sammen.
  2. Pisk kærnemælk i, til dejen har en ensartet konsistens.
  3. Kom æggene i dejen, og pisk godt.
  4. Smelt smørret på panden, og hæld det i dejen.
  5. Lad dejen hvile i ½ time.
  6. Varm panden op med lidt smør til den første pandekage.
  7. Kom 0,5 dl pandekagedej på panden og arbejd den ud, så den fylder cirka 20 cm i diameter. Steg på begge sider.
  8. Stabel evt. pandekagerne med bagepapir imellem.
  9. Fortsæt, til al dejen er bagt eller du har mindst 8 pandekager.

Anretning

  1. Fyld hver pandekage med 1 spsk. solbærsyltetøj på midten.
  2. Kilp ispapiret op i den ende, hvor pinden sidder, og hold om isen med papiret på, så du kan vride den ud af Kæmpe Eskimoen.
  3. Læg isen oven på solbærsyltetøjet i pandekagen.
  4. Fold pandekagen omkring isen.
  5. Læg de fyldte pandekager i fryseren i mindst 1 time.
  6. Skær de frosne pandekager over på midten, og anret de to halvdele på en tallerken med granatæblekerner, solbærsyltetøj og flormelis drysset over.

Isen kan med fordel forberedes i god tid, så de nemt kan serveres, når du får gæster.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Så får du adgang til fede tilbud, konkurrencer og mange flere fordele!

Henter leveringsinformation - vent venligst (dette kan tage op til 30 sekunder)