
Birkes citronkage med Hjem-IS Vaniljeflødeis
Sådan gør du:
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
- Riv citronskal af 2 citroner, og pres saften af 1 citron. Kom begge dele i æggemassen.
- Tilsæt blå birkes, mælk og smeltet smør, og vend det forsigtigt rundt.
- Bland hvedemel og bagepulver sammen, vend det i dejen til den får en ensartet konsistens.
- Smør portionsformene, og fyld dej i næsten helt op til kanten.
- Bag ved 175˚C i ca. 20-25 min. i varmluftovn.
- Riv citronskal af 1 citron i lange, tynde strimler.
- Kog saften fra 1 citron op med sukker til det bliver en sirup, og tilsæt strimler.
- Fordel citronsirup over de 6 bagte forme.
- Anret 1 portionskage, citronstrimler med sirup og 1 kugle Hjem-IS Flødeis Vanilje på hver tallerken, og servér.
Ingredienser:
Dej
- 3 æg
- 175 g sukker
- 125 g smeltet smør
- Skal af 2 usprøjtede citroner
- Saft af 1 citron
- 0,5 dl blå birkes
- 0,5 dl sødmælk
- 175 g hvedemel
- 1,5 tsk. bagepulver
Citronsirup
- Saft af 1 citron
- 1 dl sukker
- Skal af 1 usprøjtet citron
Anretning
- 6 kugler Hjem-Is Flødeis Vanilje
- 6 portionsforme