Birkes Citronkage Stor 1248X463px

Birkes citronkage med Hjem-IS Vaniljeflødeis

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
  2. Riv citronskal af 2 citroner, og pres saften af 1 citron. Kom begge dele i æggemassen.
  3. Tilsæt blå birkes, mælk og smeltet smør, og vend det forsigtigt rundt.
  4. Bland hvedemel og bagepulver sammen, vend det i dejen til den får en ensartet konsistens.
  5. Smør portionsformene, og fyld dej i næsten helt op til kanten.
  6. Bag ved 175˚C i ca. 20-25 min. i varmluftovn.
  7. Riv citronskal af 1 citron i lange, tynde strimler.
  8. Kog saften fra 1 citron op med sukker til det bliver en sirup, og tilsæt strimler.
  9. Fordel citronsirup over de 6 bagte forme.
  10. Anret 1 portionskage, citronstrimler med sirup og 1 kugle Hjem-IS Flødeis Vanilje på hver tallerken, og servér.

Ingredienser:

Dej

  • 3 æg
  • 175 g sukker
  • 125 g smeltet smør
  • Skal af 2 usprøjtede citroner
  • Saft af 1 citron
  • 0,5 dl blå birkes
  • 0,5 dl sødmælk
  • 175 g hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver

Citronsirup

  • Saft af 1 citron
  • 1 dl sukker
  • Skal af 1 usprøjtet citron

Anretning

  • 6 kugler Hjem-Is Flødeis Vanilje
  • 6 portionsforme