Sådan gør du:
Nøddebunde
- Pisk hviderne næsten stive.
- Tilsæt sukker, og pisk nu hviderne helt stive.
- Blend mandler og nødder, og bland dem i æggehviderne.
- Beklæd to springforme (ca. 23-26 cm) med bagepapir, eller smør dem godt.
- Fordel massen i de to forme, og bag i ca. 20 minutter ved 175° til bundene er gyldne og sprøde. Hold øje med bundene efter 15 minutter, så de ikke får for meget.
Fyld
- Tag vaniljeflødeisen ud af fryseren, og lad den tø.
- Hak den mørke chokolade fint.
- Rør chokoladen med vaniljeflødeisen, når isen er blevet en smule blød.
- Når nøddebundene er kølet af, hælder du isen over dem i springformene.
- Sæt isene i fryseren i mindst 12 timer, men gerne mere.
- Tag isene ud af fryseren 20 minutter før servering, og anret på to fade med frisk frugt som pynt.
Du kan også lave én tyk nøddebund i stedet for to, hvis du foretrækker. Så skal bagetiden bare forlænges til 35 minutter.
Ingredienser:
- 1400 ml Flødeis Vanilje fra Hjem-IS
- 200 g mørk chokolade
- Friske bær til pynt, fx jordbær, blåbær og ribs
Nøddebunde
- 4,5 æggehvider
- 200 g sukker
- 100 g mandler
- 100 g hasselnødder