Sådan gør du:
Pandekager
- Bland hvedemel, sukker, kardemomme, citronskal og salt sammen.
- Pisk kærnemælk i, til dejen har en ensartet konsistens.
- Kom æggene i dejen, og pisk godt.
- Smelt smørret på panden, og hæld det i dejen.
- Lad dejen hvile i ½ time.
- Varm panden op med lidt smør til den første pandekage.
- Kom 0,5 dl pandekagedej på panden og arbejd den ud, så den fylder cirka 20 cm i diameter. Steg på begge sider.
- Stabel evt. pandekagerne med bagepapir imellem.
- Fortsæt, til al dejen er bagt eller du har mindst 8 pandekager.
Anretning
- Fyld 8 pandekager med 1 spsk. appelsinmarmelade på midten.
- Kilp ispapiret op i den ende, hvor pinden sidder, og hold om isen med papiret på, så du kan vride den ud af Chokostangen.
- Læg isen oven på appelsinmarmeladen i pandekagen.
- Fold pandekagen omkring isen.
- Læg de fyldte pandekager i fryseren i mindst 1 time.
- Skær de frosne pandekager over på midten, og anret de to halvdele på en tallerken med hakkede hasselnødder, chokoladesauce og flormelis drysset over.
Isen kan med fordel forberedes i god tid, så de nemt kan serveres, når du får gæster.
Ingredienser:
- 8 stk. Chokostang
- 8 spsk. appelsinmarmelade
Pandekager
- 100 g hvedemel
- 1 spsk. sukker
- 0,5 tsk. stødt kardemomme
- 1 spsk. revet skal af usprøjtet citron
- 1 knsp. salt
- 3 dl kærnemælk
- 2 æg
- 50 g smeltet smør
Pynt
- Hakkede hasselnødder
- Chokoladesauce
- Flormelis