SPAR 20% på hele webshoppen undtagen i forvejen nedsatte varer
- BRUG KODEN: PÅSKE20
Chokoladeis Med Varm Chokoladefondant Stor 1248X463px

Chokoladeis med varm chokoladefondant

Sådan gør du:

  1. Hak 150 g mørk chokolade.
  2. Smelt smør og hakket chokolade ved svag varme, og lad den køle af.
  3. Del æggene i æggeblommer og -hvider.
  4. Pisk æggeblommer og sukker luftigt og skummende.
  5. Rør melet i æggeblandingen.
  6. Tilføj det afkølede chokoladesmør.
  7. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
  8. Fordel dejen i 6-8 smurte forme, og bag dem i ca. 7 minutter ved 220 grader.
  9. Kom espresso, chokolade og piskefløde i en gryde, og varm det forsigtigt op under omrøring, til chokoladen er smeltet.
  10. Tilsæt Baileys, og varm saucen godt igennem.
  11. Vend de varme chokolader ud på en tallerken, læg en kugle is ved siden af, og hæld lidt af den varme sauce over, og servér straks.

Kagen kan sagtens gøres klar dagen før. Bare fordel dejen i de smurte forme, og opbevar dem i køleskabet indtil de skal bages.

Ingredienser:

  • 125 g smør
  • 150 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 75 g sukker
  • 25 g hvedemel
  • 0,25 dl espresso eller meget stærk kaffe
  • 50 g mørk chokolade
  • 0,5 dl piskefløde
  • 0,25 dl Baileys
  • 6-8 store kugler Flødeis Chokolade fra Hjem-IS