Sådan gør du:
- Tag Flødeis Vanilje fra Hjem-IS ud af fryseren, og lad den tø i 20 minutter.
- Maxi Mandel-isene hakkes groft og blandes sammen med vaniljeflødeisen.
- Kom isblandingen i en plastboks, og frys den igen i et par timer.
- Kom al vaffelpynten i hver sin skål.
- Hak de 200 gram mørk chokolade groft, og smelt i en skål over vandbad.
- Dyp eller pensel hver isvaffel med den smeltede chokolade – sørg for at fordele chokoladen rundt på vaflen, så den bliver siddende som en kant på 4-5 cm.
- Dyp i det ønskede pynt, inden chokoladen stivner.
- Stil dem på en rist eller på hovedet på et stykke bagepapir, efterhånden som de bliver klar, og lad chokoladen størkne.
- Kom 2 kugler af isblandingen i hver vaffel.
Skal du lave is til flere personer, kan du lave kugler af isen på forhånd og lægge dem i en bradepande, så de er klar til servering.
Ingredienser:
- 3 stk. Maxi Mandel
- 500 ml Flødeis Vanilje
- 4 stk. vafler fra Hjem-IS
Vaffelpynt
- 200 g mørk chokolade
- 100 g hakkede nødder (hasselnødder, valnødder og/eller mandler)
- 100 g mini M&M’s
- 100 g mini vingummibamser
- 50 g mini skumfiduser
- 100 g hakket chokolade (hvid, lys og/eller mørk)
5 skåle til vaffelpynten – lidt større end isvaflerne