Sådan gør du:
- Skær top og bund af ananasen, og skær skrællen af tæt til kødet.
- Halvér ananasen, og fjern stokken i midten.
- Skær ananasen i 8-12 tykke skiver, og læg dem i et ovnfast fad.
- Bring ananasjuice, vanilje og rørsukker i kog, og lad det koge til sukkeret er helt opløst.
- Tilsæt Malibu-likør, og hæld lagen over ananassen. Gem lidt til servering.
- Drys med rørsukker, og bag ananassen ved 225 grader i ca. 15 minutter.
- Drys ananassen med kokos de sidste 5 minuter af bagetiden.
- Fordel ananas på tallerker, og hæld resten af lagen over.
- Halvér isbådene diagonalt, og anret oven på ananaserne.
- Dryp evt. med ekstra Malibu, og pynt med citronmelisse.
Ingredienser:
- 1 stk. frisk ananas
- 1 dl. ananasjuice
- 0,5 stang vanilje
- 50 g rørsukker
- 0,5 dl Malibu-likør
- 2 spsk. rørsukker
- 0,5 dl kokosflager eller kokosmel
- 4 stk. Isbåde fra Hjem-IS
- Citronmelisse