Vandbakkelser Med Nougatflodeis Stor 1248X463px

Vandbakkelser med nougatis, karamelsauce med seasalt, skovbærkompot og karamelglaserede popcorn

Sådan gør du:

Vandbakkelser

  1. Forvarm ovnen til 200°.
  2. Kog vand og smør.
  3. Kom melet i på én gang, og psik kraftigt rundt.
  4. Stil massen til afkøling.
  5. Rør æggene ud i en skål.
  6. Pisk æggene i dejen lidt ad gangen, til den har optaget det hele og er ensartet.
  7. Kom dejen i en sprøjtepose med tyl, eller sæt klatter med 2 skeer på en bageplade med bagepapir.
  8. Lav ca. 20 stk. og sæt dem med god afstand, da de hæver op.
  9. Bag vandbakkelserne midt i ovnen i 30-35 minutter, til de er gyldne og sprøde. Åbn ikke for ovnen de første 25 min.
  10. Tag evt. en vandbakkelse ud, og hvis den falder sammen, når den kommer ud, har den ikke fået nok.
  11. Afkøl de færdige vandbakkelser på en rist, og de er klar til brug.

Karamelsauce med seasalt

  1. Kom fløde, sirup og flormelis i en gryde, og bring det i kog.
  2. Kog i ca. 10 minutter, til det ykner.
  3. Kom smør og seasalt i, og rør til saucen er glat.
  4. Stil til side, og lad køle af.

Skovbærkompot

  1. Flæk vaniljestang på langs, og skrab kornene ud med en kniv.
  2. Varm sukker, vand og vaniljekorn op, så sukkeret opløses.
  3. Kom de frosne skovbær i gryden, og kog dem et par minutter.
  4. Dræn kompotten igennem en sigte, og lad den køle af.

Karamelglaserede popcorn

  1. Kom sukker, smør og sirup i en gryde, og lad det koge op og smelte sammen.
  2. Kom de poppede popcorn i gryden, og vend dem i karamelsaucen.
  3. Vend dem herefter ud på en plade med bagepapir, og tør dem i ovnen ved 100° i ca. 20 minutter.

Servering

  1. Stil popcorn, karamelsauce og skovbærkompot klar ved arbejdsbordet.
  2. Skær vandbakkelserne over på midten.
  3. Kom lidt skovbærkompot og karamelsauce på tallerknerne.
  4. Kom en lille kugle nougatflødeis i hver vandbakkelse, og sæt låget på.
  5. Pynt med karamelpopcorn, og servér straks.

Vandbakkelserne kan evt. bages i god tid.

Ingredienser:

Vandbakkelser

Ca. 20 stk.

  • 2 dl vand
  • 100 g smør
  • 100 g mel
  • 3 æg

Karamelsauce

  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 dl mørk sirup
  • 75 g flormelis
  • 25 g smør
  • 0,5 tsk. Maldon seasalt

Skovbærkompot

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 300 g frosne skovbær

Karamelglaserede popcorn

  • 1 liter poppede popcorn
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 3 spsk. lys sirup

Fyld

  • Flødeis Nougat fra Hjem-IS