Sådan gør du:
Vandbakkelser
- Forvarm ovnen til 200°.
- Kog vand og smør.
- Kom melet i på én gang, og psik kraftigt rundt.
- Stil massen til afkøling.
- Rør æggene ud i en skål.
- Pisk æggene i dejen lidt ad gangen, til den har optaget det hele og er ensartet.
- Kom dejen i en sprøjtepose med tyl, eller sæt klatter med 2 skeer på en bageplade med bagepapir.
- Lav ca. 20 stk. og sæt dem med god afstand, da de hæver op.
- Bag vandbakkelserne midt i ovnen i 30-35 minutter, til de er gyldne og sprøde. Åbn ikke for ovnen de første 25 min.
- Tag evt. en vandbakkelse ud, og hvis den falder sammen, når den kommer ud, har den ikke fået nok.
- Afkøl de færdige vandbakkelser på en rist, og de er klar til brug.
Karamelsauce med seasalt
- Kom fløde, sirup og flormelis i en gryde, og bring det i kog.
- Kog i ca. 10 minutter, til det ykner.
- Kom smør og seasalt i, og rør til saucen er glat.
- Stil til side, og lad køle af.
Skovbærkompot
- Flæk vaniljestang på langs, og skrab kornene ud med en kniv.
- Varm sukker, vand og vaniljekorn op, så sukkeret opløses.
- Kom de frosne skovbær i gryden, og kog dem et par minutter.
- Dræn kompotten igennem en sigte, og lad den køle af.
Karamelglaserede popcorn
- Kom sukker, smør og sirup i en gryde, og lad det koge op og smelte sammen.
- Kom de poppede popcorn i gryden, og vend dem i karamelsaucen.
- Vend dem herefter ud på en plade med bagepapir, og tør dem i ovnen ved 100° i ca. 20 minutter.
Servering
- Stil popcorn, karamelsauce og skovbærkompot klar ved arbejdsbordet.
- Skær vandbakkelserne over på midten.
- Kom lidt skovbærkompot og karamelsauce på tallerknerne.
- Kom en lille kugle nougatflødeis i hver vandbakkelse, og sæt låget på.
- Pynt med karamelpopcorn, og servér straks.
Vandbakkelserne kan evt. bages i god tid.
Ingredienser:
Vandbakkelser
Ca. 20 stk.
- 2 dl vand
- 100 g smør
- 100 g mel
- 3 æg
Karamelsauce
- 1,5 dl piskefløde
- 1 dl mørk sirup
- 75 g flormelis
- 25 g smør
- 0,5 tsk. Maldon seasalt
Skovbærkompot
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- 1 vaniljestang
- 300 g frosne skovbær
Karamelglaserede popcorn
- 1 liter poppede popcorn
- 50 g sukker
- 50 g smør
- 3 spsk. lys sirup
Fyld
- Flødeis Nougat fra Hjem-IS