Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Smelt smør og peanutbutter i en gryde over lav varme.
- Hæld blandingen i en skål, og bland godt med æg og creme fraiche.
- Hak chokoladen groft.
- Split vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud.
- Bland mel sukker, chokolade, vaniljekorn og bagepulver sammen i en separat skål.
- Hæld de tørre ingredienser i de våde ingredienser lidt ad gangen, og rør sammen til dejen samler sig.
- Fordel dejen i 12 almindelige muffinforme eller ca. 20 mini-muffinforme.
- Bag almindelige muffins i ca. 18 minutter eller mini-muffins i ca. 10-14 minutter.
Servering
- Server mini-muffins med en store kugle af din yndlings flødeis fra Hjem-IS, for eksempel Vanilje Flødeis eller Dannevang.
- Drys evt. muffins med flormelis og pynt med friske bær og mynteblade.
Ingredienser:
- 125 g peanutbutter (crunchy eller smooth)
- 50 g smør
- 2 æg
- 2 dl yoghurt naturel
- 250 g hvedemel
- 150 g sukker
- 1 stk. vaniljestang
- 2 tsk. bagepulver
- 100 g mørk chokolade
- Flødeis Vanilje eller en anden favorit fra Hjem-IS
Pynt
- Hindbær
- Flormelis
- Mynte-blade
Muffinforme